Ultimele Știri

VIDEO: Pilot rus ucis și capturat de milițiile turkmene din Siria

pilot rus

Aviația turcă a doborât un Suhoi-24 al forțelor aeriene ruse în timp ce efectua un raid la granița cu Turcia asupra pozițiilor controlate de grupările rebele din Siria. Cei doi piloți ruși s-au catapultat înainte ca avionul lor să fie doborât, însă se pare că au fost uciși de milițiile turkmene. 

„Ambii piloți au murit. Camarazii noștri au deschis focul în aer și au murit în aer,” a declarat Alpaslan Celik, un comandant adjunct al unei brigăzi turkmene din Siria.

În schimb autoritățile turce au afirmat că cei doi piloți sunt în viață și vor fi recuparți în siguranță din mâinile rebelilor. Un general major rus a spus că, potrivit datelor preliminare, unul dintre cei doi piloți a murit după ce a fost mitraliat de la sol. Pe o rețea de socializare a apărut un filmuleț cu un soldat rus întins pe jos, fiind înconjurat de rebeli care îl lăudau pe Allah. 

Conform unui protocol adițional al  Convenției de la Geneva este strict interzisă atacarea și uciderea persoanelor care s-au catapultat dintr-o aeronavă aflată în pericol.

Conform protocolului, în cazul în care persoana în primejdie nu acționează într-un mod ostil, trebuie să i se acorde șansa de a se preda după atingerea solului. Președintele rus Vladimir Putin a calificat atacul aviației turce drept ”un cuțit înfipt în spate de complicii teroriștilor.” 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*