Ultimele Știri

Video: Peste 10.000 de români au cerut astăzi la București, Unirea Basarabiei cu România

Peste 10.000 de români de pe ambele maluri ale Prutului au cerut astăzi la București unirea Republicii Moldova cu România, având în vedere actualul context geopolitic. Marșul unionist a avut ca punct de plecare Muzeul Țăranului Român, în direcția Calea Victorie și a avut ca punct final Piața Sfântul Anton, în fața hanului Manuc, unde acum 200 de ani Basarabia a fost cedată Rusiei. Tinerii care au ieșit astăzi în stradă, au cerut unirea celor două state românești, încetarea amenințărilor venite din partea Kremlinului, și nu în ultimul rând au cerut fapte nu vorbe din partea politicienilor.

Unire

„Astăzi, românii și-au formulat încă o dată obiectivul strategic: reîntregirea națională. Noi o vrem, basarabenii o vor, dovadă și prezența a peste 1000 de tineri veniți de peste Prut prin mijloace proprii la marș. S-a profilat un consens și un deziderat similar și în rândul clasei politice din România și Republica Moldova, așteptăm ca de la vorbe, politicienii să treacă la fapte, și să reușim ceea ce ne propunem pentru bunăstarea populației de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012. 

 

„Am venit din Basarabia pentru ca energia și aspirațiile noastre naționale să se manifeste complet, acasă, în România. Vrem să trăim liber, fără amenințarea constantă a pericolului rusesc. Contăm pe sprijinul României, avem nevoie de solidaritatea fraților noștri”, a declarat Irina Guțu, originară din Bălți.

Cei care au participat astăzi la marșul unionist, au dat un semnal clar în privința viitorului pe care și-l doresc, și cer actualei clase politice ca ”Unirea Republicii Moldova cu România să devină obiectiv național”.

IMG_4216

IMG_4220

IMG_4337

IMG_4341

IMG_4354

IMG_4395

IMG_4401

IMG_4402

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Video: Peste 10.000 de români au cerut astăzi la București, Unirea Basarabiei cu România

  1. Un Mars Unionist ne trebuie si in Capitala Unirii de la Alba Iulia, pe axa urbanistica: de la noua Catedrala a Unitatii Nationale, pe Bv Transilvaniei, pâna la platoul recent mutilat al Catedralei Încoronarii din 15 oct 1922. Eventual solicitându-le expertilor solutii apropo de reconstituirea, in defavoarea simbolului Marii Uniri, a şanţului cetatii habsburgice, printr-un proiect demarat dealtfel in 2011, anul de maxima inflorire a postromânismului. Cel mai bine se vede desfigurarea ansamblului urbanistic românesc pe Google Earth. Cum era la 2009: http://septemcastra.cluj.travel/wp-content/uploads/2009/09/cetatea.jpg
    Si cum arata dupa ce nici macar nu s-a pus problema salvarii (printr-un pod transparent, de pildă) a monumentalitatii Sanctuarului Tuturor Românilor. Pelerinul e silit sa abordeze intrarea câş, iar prăjina Tricolorului n-are loc nici cât într-o benzinarie: http://www.panoramio.com/photo/110337849
    http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/camere-web-streaming/alba-iulia?low-resolution=0
    http://art-historia.blogspot.ro/2011/12/distrugerea-castrului-legiunii-xiii.html

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*