Ultimele Știri

VIDEO: Persoane care scandau „Allahu Akbar” au luat 170 de ostatici în Mali! 18 persoane ucise

mali

Actualizare 17:45 Luarea de ostatici s-a încheiat, iar cel mai recent bilanț furnizat de autorități este de 18 morți, dar încă nu se știe dacă este vorba doar despre ostatici sau dacă în acest bilanț au fost incluși și atacatorii, care au fost uciși mai devreme. Toți supraviețuitorii au fost eliberați.

Actualizare 14:04 Potrivit Reuters 80 de persoane au fost eliberate. Unii au reușit să fugă singuri din hotel, relatează jurnaliști de la fața locului.

Actualizare 13:00 Forțele speciale din Mali au început asaltul asupra hotelului Radisson. Zece persoane au putut fi eliberate, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Securității Interne. Aceeași sursă spune că trei ostatici, a căror cetățenie urmează a fi stabilită, au fost uciși.


Doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatice vineri dimineaţă 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, imobilul fiind înconjurat de soldaţi locali, ajutaţi de trupele ONU, relatează CNN.

Bărbații au luat ostatici 140 de clienţi şi 30 de angajaţi, iar conform unor martori, atacatorii strigau sloganuri islamiste în timpul atacului.

Raidul de pe Hotel Radisson Blu, care se află la vest de centrul orașului, lângă ministere si birouri diplomatice în fosta colonie franceză, vine la o săptămână după stat islamic (IS) militanți uciși 129 de persoane de la Paris.

Identitatea pistolarilor Bamako, sau grupul din care fac parte, nu este cunoscut.

Nordul Mali a fost ocupat de luptători islamiști, unele cu link-uri către al-Qaida, pentru cea mai mare a anului 2012. Cu toate acestea au fost conduse de către o operațiune militară franceză-a condus, violență sporadice a continuat.

Sursa a declarat că persoanele înarmate au luat cu asalt clădirea, trăgând focuri și strigând „Allahu Akbar”, sau „Dumnezeu este mare”, în arabă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*