Ultimele Știri

VIDEO – Partea necunoscută a stadioanelor: „Violența din fotbal e ca heroina, dacă o faci o dată, vrei din ce în ce mai mult!”

anglia

Un documentar BBC a subliniat partea necunoscută a violenței  din fotbal. Potrivit BBC documentarul vrea să prezinte și partea mai puțin cunoscută din spatele terenului de fotbal, mai exact violența grupărilor hooligans. 

Cei care au considerat că violența pe stadioane a murit în anii ’80 s-au  înșelat susțin relizatorii documentarului, ea fiind chiar în creștere. În cadrul documentarului au fost prezentați lideri ai galeriilor de fotbal din Anglia, care au marturisit faptul că violența din fotbal face parte din viața lor la fel de mult ca locurile lor de muncă.

Denny, în vîrstă de 25 de ani, face parte dintr-o grupare hooligans, susținătoare a echipei de fotbal Wolverhampton Wanderers și a dezvăluit că a manifestat un comportament anti-social încă de la vârstă de 9 ani. Wolverhampton Wanderers este considerat un club cu o galerie de mare risc, iar Denny este văzut drept unul dintre cei mai duri membri ai galeriei.

„Wolverhampton e un oraș dur, toată lumea știe asta. Dacă cineva caută să facă probleme, o să le găsească. Lumea crede că noi suntem niște pierde-vară nenorociți, dar în rândurile noastre sunt profesori sau pompieri, oameni cu meserii respectabile”, a explicat cel care a fost numit Denny, un pseudonim pe care și l-a ales pentru documentar.

Un alt membru al grupării din Wolverhampton a oferit o explicație pentru comportamentul brigăzii sale: „Violența din fotbal e ca heroina, dacă o faci o dată, vrei din ce în ce mai mult!”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*