Ultimele Știri

VIDEO: Parisul după șocul atentatelor teroriste

În urma atacurilor teroriste asupra redacției ziarului Charlie Hebdo și asupra magazinului evreiesc din cartierul Vincennes, soldate cu un final dramatic au creat indignare și panică în rândul cetățenilor Parisului. 

Poliția a luat cu asalt magazinul evreiesc prin doborârea ușilor cu explozivi și au eliberat ostaticii. Forțele de ordine au reușit să îl ucidă pe teroristul Amedy Coulibaby, însă asaltul s-a soldat cu moartea a patru ostatici. Zona din jurul supermarketului a fost izolată de sâmbătă dimineața, iar ofițeri de poliție înarmați supraveghează zona. Pe ușile magazinului se observă urmele de gloanțe. Localnicii au venit să depună flori pentru a aduce un tribut victimelor asediului.

Monique Lefevre făcea cumpărăturile la respectivul supermarket zilnic.

„Noi îi cunoaștem pe oamenii de acolo foarte bine și am mers la acel magazin în fiecare zi, așa că este foarte greu, e foarte greu”, a declarat aceasta pentru Reuters.

„Pace ar trebui să prevaleze. Aceste masacre trebuie să se oprească. Asta e tot. Asta e tot ce pot să vă spun, nu am dormit toată noaptea. Sunt atât de obosită”, a adăugat ea, copleșită de emoție.

Un alt localnic, Aurelie, a avut un copil la grădinița din apropiere de supermarket .

Suntem foarte afectați pentru că toată ziua am fost blocați în interiorul apartamentului noastru cu un vecin și am putut vedea forțele de poliție care vin și pleacă, nu a fost ușor”, a declarat ea după depunere de flori la locul faptei.

Poliția franceză a organizat un alt asediu în orașul Dammartin-en-Goule, la nord-est de Paris.

Acolo, frații Cherif Kouachi și fratele său Said, care au ucis 12 persoane la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, au murit într- un schimb de focuri cu poliția. Ostaticul a fost eliberat nevătămat, deoarece frații Kouachi au declarat că nu vor să facă victime colaterale pentru că au o misiune. Cei doi i-au ucis aproape ritualic pe jurnaliști, practic i-au strigat pe nume pe fiecare în parte și apoi i-au mitraliat.

În timp ce frații Kouachi au spus că au operat pentru al-Qaida, Coulibaly a pretins că aparține de Statul Islamic într-un interviu telefonic în timpul asediului cu BFM – TV.

Hayat Boumeddiene, prietena lui Amedy Coulibaly rămâne în continuare pe fugă, aceasta este suspectată în cazul uciderii polițestei franceze și rănirea colegului său la Mountrouge. 

În total s-au înregistrat  17 de victime, împreună cu cei trei teroriști care au comis atacurile. Franța organizează un miting de unitate națională, duminică, pentru a protesta împotriva atacurilor teroriste.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*