Ultimele Știri

VIDEO: Părinții cu copii chiulangi s-au reorintat. Elevii de liceu, monitorizați de detectivi particulari

detectiv

Pentru părinți examenul de maturitate, bacalaureatul, este de cele mai multe ori o bătaie mai mare de cap decât este pentru copii. Iar dacă până acum cheltuiau bani pe meditații, cărți și alte nevoi, acum, pe lista de priorități se adaugă și serviciile unor detectivi particulari, care trebuie să se asigure că adolescenţii merg la ore sau la meditaţiile pentru bac şi nu cheltuiesc banii luaţi de acasă în alte scopuri.

Mulți elevi aleg să își petreacă timpul prin baruri, săli de jocuri de noroc, sau alte localuri, în locul orelor de curs.

„Copilul este clasa a XII-a, are bac anul acesta şi am investit foarte mult în educaţia copilului până acum şi ar fi păcat ca în clasa a XII-a să dea cu piciorul la tot. Se întâmplă de foarte multe ori ca profesorul de la meditaţii să sune să spună că copilul nu a venit, iar atunci când copilul vine acasă, banii nu mai sunt”, spune tatăl unui elev într-un interviu pentru Digi24.

De aici începe munca detectivilor particulari. Aceștia îi monitorizează pe tineri din momentul în care ies de la ore și pănă seara, când se întorc acasă.

„Elevii de clasa a XII-a care trebuie să meargă la meditaţii de cele mai multe ori nu merg, problema cu cei care nu merg… trebuie să îi urmărim la solicitarea părinţilor. Merg în locuri unde sunt jocuri de noroc, păcănele, joacă la tot felul de firme de pariuri”, spune un detectiv particular.

Care sunt costurile unor astfel de servicii

100 de lei, atât plătesc părinții în medie pentru o singură oră de supraveghere, ceea ce la un calcul simplu,  înseamnă mai mult decât dublu faţă de preţul unei şedințe obişnuite de meditaţii.

După verificările făcute anul trecut, poliţiştii spun că elevii sunt mai mult în baruri decât la ore.

„Au fost efectuate controale în localurile situate în apropierea unităţilor de învăţământ, fiind depistaţi aproximativ 600 de elevi care absentau de la cursuri”, spune Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Bineînțeles, așa cum era și de așteptat, mulţi dintre elevi nu sunt de acord să fie urmăriţi.

Peste 20 de părinţi din Timişoara au apelat deja la detectivi particulari, până acum. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*