Ultimele Știri

VIDEO: Ostatic croat, decapitat de reţeaua teroristă Stat Islamic

Reţeaua teroristă Stat Islamic a decapitat un ostatic croat care fusese capturat în nordul Egiptului

ostatic croat decapitat

Reţeaua teroristă Stat Islamic a decapitat un ostatic croat care fusese capturat în nordul Egiptului, organizaţia fundamentalistă sunnită prezentând imagini ale cadavrului, informează site-ul postului Al-Arabiya.

Gruparea teroristă Wilyat Sina (Stat Islamic în Provincia Sinai) a prezentat miercuri imagini de la executarea cetăţeanului croat Tomislav Salopek, răpit în iulie în apropiere de Cairo.

Abu Bakr al-Bagdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a interzis recent prezentarea înregistrărilor video cu decapitările ostaticilor.

Imaginile prezentate miercuri nu au putut fi autentificate de experţi independenţi.

Grupul terorist Stat Islamic în Provincia Sinai ameninţase săptămâna trecută că va executa ostaticul croat dacă autorităţile egiptene nu vor elibera femei musulmane deţinute.

Tomislav Salopek, un cetăţean croat în vârstă de 30 de ani, fusese capturat de militanţi ai reţelei Stat Islamic pe 22 iulie, în nordul Egiptului.

Nu este clar dacă ostaticul a fost deţinut în Egipt sau dacă se afla în altă ţară. Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-vestul Irakului, din nordul Siriei, din nordul Egiptului şi din nordul Libiei, unde a proclamat un „califat islamic”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*