Ultimele Știri

Video: Omerta, gestul mafiot al Elenei Udrea în Parlament

Deputatul Elena Udrea s-a confruntat cu o avalanșă de cereri pentru încuviințarea arestării și urmăririi penale în dosarele Microsoft și Gala Bute, însă a ținut să ne surprindă astăzi cu un mesaj specific mafioților. 

Aducerea unui deget la nas înseamnă în primul rând transmiterea vizuală a unei informații către cineva, un mesaj, informație care nu va fi divulgată. În limbajul mafioților italieni această practică este cunoscută ca ‘omerta’ (stai liniștit nu te torn).  Elena Udrea a primit un mesaj pe telefon apoi a privit în sală  aproape ostentativ chiar repetând gestul, însă camerele nu au surprins persoana sau persoanele căreia îi era adresat acest mesaj. 

În limbajul interlop, omerta reprezintă legea tăcerii, adică nimic nu poate fi divulgat de către membrii clanului mafiot.   „Chi tace campa” (Cine tace trăiește) este o normă atât de generală încât a devenit tipică pentru grupurile mafiote din întreaga lume. Conform legilor mafiei nu este permis să vorbești  poliției despre oameni apropiați și nici despre inamicii tăi, orice trădare fiind considerată rușinea maximă care se poate abate asupra unui „om de onoare”.

 Urmăreşte PresaLibera.net pe Facebook și Twitter

Gestul Elenei Udrea în Parlament

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Video: Omerta, gestul mafiot al Elenei Udrea în Parlament

  1. Numai in ograda altora va uitati, va bagati nasul in vietile conducatorilor.
    Poate sarmana nu cerea si ea decat ceva de tras pe nas.

  2. Elena Udrea a făcut din nou în direct gestul ducerii degetului la nară, acest gest este o Atentionare pentru Basescu.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*