Ultimele Știri

VIDEO: O luptă limitată împotriva Statului Islamic. Coaliţia anti-ISIS, ineficienţă totală

siria

În acest moment, peste 60 de state formează coaliţia împotriva Statului Islamic, iar 12 ţări participă activ la bombardarea teritoriilor controlate de gruparea teroristă în Siria şi Irak. Cu toate acestea, multă lume se întreabă cum reuşesc jihadiştii să reziste în faţa unei asemenea forţe care îi bombardează necontenit de aproape doi ani. Răspunsul este oferit de un scurt reportaj realizat de BBC, care ne arată cât de rare sunt de fapt loviturile coaliţiei împotriva Statului Islamic în comparaţie cu alte intervenţii militare importante. Vă invităm să-l urmăriți!

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite bombardează Statul Islamic fără încetare. Fiecare bătaie reprezintă o oră, iar fiecare semnal reprezintă un zbor, o misiune de luptă. Aşadar, de fiecare dată când auziţi un bip, un avion al coaliţiei decolează pentru a ataca Statul Islamic.

Misiunile Coaliţiei împotriva Statului Islamic

Puţin mai mult de două misiuni în fiecare oră, în fiecare zi, timp de peste 450 de zile până acum. Dacă acest sunet indică o campanie neobosită a Coaliţiei, ascultaţi la ceea ce a avut de înfruntat Serbia, în timpul campaniei de bombardamete a NATO din 1999… Mai mult de 5 misiuni de luptă în fiecare oră, în fiecare zi…

Iată cum suna invadarea Irakului de către Statele Unite în 2003…. 40 de misiuni de luptă pe oră, timp de săptămâni întregi…

Acum ascultaţi cum sună al Doilea Răboi Mondial… Numai Statele Unite au realizat singure 70 de misiuni pe oră, timp de patru ani….

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*