Ultimele Știri

VIDEO: O lecție pentru istorie, Regele Mihai vs. Ion Iliescu

iliescu

Regele Mihai I al României este o pagină de istorie vie a țării noastre. Astăzi, starea sa de sănătate precară a atras din nou atenția opiniei publice, care abia își mai amintește de cel care a luptat aproape 100 de ani pentru România.

O adevărată lecție de istorie rămâne discursul Regelui din Parlamentul României. Pe 25 octombrie Mihai I a ținut un discurs în fața camerelor reunite cu ocazia aniversării sale. Aici am putut observa demnitatea, moralitatea și sobrietatea unui om care și-a văzut țara căzută pradă, în mâna păgânilor și a hoților. 

Ion Iliescu împlinește astăzi 86 de ani, dar puțini oameni i-ar transmite o vorbă dulce. Iliescu este un criminal necondamnat și constructorul imperiului hegemonic al mafiei transpartinice. Acest om care a ocupat funcția de șef al statului român a avut grijă să șteargă orice amintire a monarhiei și a regelui Mihai din memoria colectivă. În 90′ i-a interzis accesul Regelui în țară, iar 2011 a încercat să îi întindă mână.

Mihai I a lăsat pentru posteritate un mesaj pentru români și România: ”Să nu dai niciodată mâna cu criminalii, cu cei care au făcut rău poporului tău!” 

„Am făcut un act fundamental de reconciliere cu Regele și Casa Regală de intrare în normalitate, normalitate care s-a reflectat și prin acest moment care era util și necesar. Din pacate, noi în loc sa progresăm, am regresat. Anii ’90 au fost ani de mare încordare, însa nu lipsiți de dialog. Simbolurile acestei confruntări în anii ’90 erau doi- eu și domnul Coposu, care ne aflam într-o contradicție permanentă, dar ne respectam reciproc și totdeauna găseam calea contractelor, înțelegerii, dialogurilor”, delara Iliescu după ședința solemnă din Parlamentul României.

Îi dorim Regelui Mihai I al României o viață lungă și sănătate, la fel și domnului Iliescu, pentru a face măcar o zi de pușcărie. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*