Ultimele Știri

VIDEO: O înregistrare cu camera ascunsă în centrul de refugiaţi Roszke, arată cum trăiesc aceştia

imigranti roszke

O înregistrare filmată cu camera ascunsă de către o voluntară australiană care a vizitat centrul de refugiaţi Roszke arată condiţiile în care le este distribuită mâncare acestora. 150 de imigranţi de migranți adunați într-un loc împrejmuit în interiorul unei săli mari se îmbrânceau, încercând să prindă sandvișurile învelite în plastic, pe care le aruncau polițiști unguri purtând căști de protecție și măști sanitare.

Femei și copii se află în această mulțime în mișcare și haotică, încercând să prindă pâinea din zbor, în timp ce alții escaladează gardul pentru a atrage atenția celor care distribuie alimentele.

‘Este ca și cum ai hrăni animale închise într-un țarc, ca un Guantanamo în Europa’, a declarat Alexander Spritzendorfer, a cărui soție, Michaela, a filmat această secvență, difuzată pe YouTube joi seara, chiar în timp ce vorbea cu cineva de la Crucea Roșie. Cuplul, împreună cu alți voluntari, a venit să aducă hrană, îmbrăcăminte și medicamente. ‘Este inuman și, de asemenea, spune ceva despre acești oameni (migranți), să vezi că ei nu se bat pentru hrană, deși este evident că le este foame’, a comentat el.

Agenția ONU pentru refugiați a criticat marți condițiile extrem de dure de la centrul de refugiați din Roszke, în contextul în care Ungaria încearcă să facă față afluxului record de migranți care trec frontiera în încercarea de a ajunge în Europa Occidentală.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a finalizat la sfârșitul lunii august construcția primei părți a gardului de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 175 km cu Serbia, dar acest lucru nu pare a fi un obstacol în calea sosirii de noi imigranți.

Cea de-a doua parte a gardului, de patru metri înălțime, este în construcție și ar trebui să fie finalizată la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO: O înregistrare cu camera ascunsă în centrul de refugiaţi Roszke, arată cum trăiesc aceştia

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*