Ultimele Știri

VIDEO: ‘O încercare de a umili armata SUA!’ Ce a fost pus să facă un marinar capturat în Iran

marinari maericani

Televiziunea de stat iraniană a difuzat miercuri imagini cu un marinar american deținut în care el este citat în traducere în limba farsi ca cerându-și scuze după ce nava sa de patrulare a intrat în apele teritoriale iraniene din Golf, din greșeală.

Într-o secvență a înregistrării video, marinarul poate fi auzit declarând în engleză: „A fost o neînțelegere” – afirmație tradusă în „o greșeală”, dar dificultățile tehnice au făcut imposibil pentru Reuters să reproducă înregistrarea în întregime.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile se complică! Gardienii Revoluţiei din Iran dezmint eliberarea “cu promptitudine” a marinarilor americani

„Sistemul meu de navigație a arătat că eram în apele iraniene, dar am făcut o greșeală și am intrat”, a mai declarat marinarul american, prezentat ca fiind comandant de navă și citat de IRIB TV.

Toți cei 10 marinari reținuti au fost eliberați de Iran miercuri dimineață după interceptarea marți după-amiază a două nave de patrulare ale forțelor navale americane, încheind rapid un incident ce a pus nervii la încercare cu doar câteva zile înainte de implementarea așteptată a unui acord nuclear reper între Iran și puterile mondiale, amintește Reuters.

Pentagonul a confirmat eliberarea marinarilor, însă a negat că secretarul de stat John Kerry și-ar fi cerut scuze pentru incident. În tot acest timp, imaginile cu marinarii americani reținuți în Iran sunt prezentat de presa americană ca pe „propagandă mașină” a Teheranului.

„Incidentul le-a permis să umilească armata SUA și să demonstreze forța, și în final, o gândire calculată” a explicat un analist iranian de la think tank-ul Foundation for Defense of Democracies din Washington.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*