Ultimele Știri

VIDEO | Nou scandal legat de „grădiniţa groazei”. Ce au pățit părinții copiilor maltratați, pentru că au refuzat să îi ducă la audieri

copil

Copiii care apar în imaginile filmate în 2013, la grădiniţa Micul Regat din Constanţa, au fost chemaţi în instanţă. Judecătorul vrea să le audă mărturia, în dosarul în care educatoarele lor sunt acuzate că i-au lovit şi i-au agresat verbal. Pe numele lor au fost emise madate de aducere. Însă autorităţile au trimis la casele lor echipaje însoţite de un reprezentant al Protecţiei Copilului, conform stiriletvr.ro.

 

Părinţii copiilor maltrataţi, în urmă cu trei ani, într-o grădiniţă din Constanţa, au fost amendaţi. Fiecare familie trebuie să plătească 500 de lei, pentru că cei mici nu au ajuns, azi, în faţa instanţei care judecă cazul. Nu este clar dacă audierile urmau să se facă în sala de judecată sau într-o cameră separată. De fapt, aici este şi cheia problemei. Părinţii nu vor ca cei mici să dea declaraţii faţă în faţă cu cele acuzate că i-au agresat.

Judecătorul a decis să amendeze fiecare familie cu 500 de lei, pe motiv că nu a fost respectată decizia instanţei. Nici scutirea medicală nu l-a convins. Judecătorul a cerut ca, la următorul termen, să fie audiat şi medicul care a eliberat-o. Iar avocatul uneia dintre educatoare consideră documentul suspect.

Părinţii cer, din nou, recuzarea judecătorului şi vor asigurări că micuţii vor fi audiaţi într-o sală separată, nu în faţa educatoarelor.

Următorul termen e stabilit pentru 14 octombrie. Dacă nu-şi vor aduce copiii în faţa judecătorului, părinţii riscă o nouă amendă, de data asta dublă, de 1000 de lei.

Legea spune că, pentru ignorarea deciziilor unei instanţe, se poate ajunge chiar la dosar penal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*