Ultimele Știri

VIDEO: Noile radare ale poliției rutiere i-au speriat de moarte pe trei olteni. ‘Am crezut că ne împușcă, pentru că avem dușmani’

Noua tehnologie radar a Poliției Române a speriat de moarte trei olteni opriți în trafic, în județul Timiș.

Oamenii și-au ieșit din fire adunci când au văzut cum un polițist în civil a îndreptat spre ei radarul de tip pistol. „Am crezut că ne împușcă, pentru că avem dușmani”, le-au spus ei scandalizați agenților. Spaima nu l-a scăpat însă de amendă pe șoferul care depășise viteza legală.

– Păi am crezut că vrei să ne împuști, mă, frate, că avem dușmani. De unde să știm noi de așa ceva?
– Nu-i pistol.
– Păi noi de unde să știm?
– Îmi pare rău că aveți dușmani.
– Păi un civil stă îndreptat cu pistolul

Potrivit agenților de la Rutieră mașina în care se aflau acești cetățeni, doi bărbați și o femeie din județul Mehedinti, a intrat cu viteză mare în localitate. Polițistul care a îndreptat radarul pistol spre ei era îmbrăcat în civil și stătea ascuns într-o stație de autobuz. Oamenii n-au ajuns la echipajul care urma să-i oprească. Ci au întors mașina curioși să vadă cine a întreptat spre ei „pistolul”.

politist radar

Șoferul: Sunt curios ce se întâmplă, ce e asta, de ce ne-a filmat, de ce ne-a fotografiat, e în civil, ce are cu noi?”

Oamenii au cerut revoltați explicații polițiștilor care le-au spus că nu-i obligatoriu ca agentul să poarte uniformă în această situație.

Agenții au constatat că șoferul avea 112 km la oră în localitate și în plus circula și fără permis la el. Așa că l-au amendat cu 1500 de lei și i-au suspendat carnetul pentru 90 de zile.

– Mențiuni dacă aveți…
– Mențiuni: am fost filmat de un domn civil cu un pistol într-o stație de autobuz
– Operatorul radar era civil?
– Da, pitulat într-o stație.

Poliția Română a cumpărat 8 astfel de radare noi, cu rază laser. Pistolul e dotat cu o cameră video HD care poate identifica inclusiv fața șofetului de la 1200 de metri. În plus nu poate fi detectat ori bruiat de vreun dispozitiv și funcționează pe ceață ori vreme rea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*