Ultimele Știri

VIDEO: Noi imagini cu incendiul din clubul Colectiv. Înregistrarea a fost făcută de una dintre victimele tragediei

colectiv

IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL. La aproape o lună de la drama din clubul Colectiv, au devenit publice primele imagini cu focul teribil care a cuprins întreaga sală și a provocat moartea a 60 de tineri și rănirea altor 120, înregistrarea fiind realizată chiar de una dintre victime, care acum se află internată într-o clinică din Israel.

Imaginele au fost surprinse la scurt timp după declanşarea incendiului. În înregistrare, care a fost difuzată de postul de televiziune Pro TV, apar scena şi stâlpul de la care a pornit incendiul. Flăcările sunt deja puternice, iar cei prezenţi la concertul trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa în acea seară un nou album, se îndepărtaseră deja de foc şi se înghesuiau să iasă pe singura uşă existentă.

Potrivit sitirileprotv.ro, tinerii sunt relativ calmi la început şi nu conştientizează pericolul. Unul dintre ei ţine strâns trepiedul camerei de filmare şi aşteaptă să poată ieşi. Însă, spre finalul filmării, care durează 43 de secunde, focul cuprinde victimele, după ce din tavan cad bucăţi de plastic lichid. Imaginile au fost difuzate fără sunet.

Scenele tulburătoare sunt dovada că atunci când nu există suficiente ieșiri de urgență și extinctoare, focul nu iartă pe nimeni. Dacă autoritățile nu se trezesc la realitate și nu iau măsuri elementare de protecție, incendiile vor face mai departe sute de victime.

Această crimă colectiva a fost posibilă, deoarece statul român nu își protejează cetățenii. Instituții care trebuiau să controleze și să împiedice funcționarea unor astfel de spații nu și-au făcut datoria.

Înregistrarea este făcută de reporterul Cristian Matei, care este una dintre victimele incendiulu din Colectiv. El a fost transferat, pe 6 noiembrie, de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală la Spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel, fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale, după ce a suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Douăzeci şi şapte de persoane au decedat în seara zilei de 30 octombrie, în urma unui incendiu izbucnit, la ora 22:32, în clubul Colectiv din Capitală, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity şi la care asistau sute de persoane.

Incendiul s-a declanşat de la focurile de artificii folosite în timpul concertului, la ora 22:32:16, iar tavanul localului situat pe strada Tăbăcarilor a fost cuprins de flăcări violente în doar zece secunde, aşa cum s-a arătat ulterior într-un referat al procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

După alte zeci de secunde, suprafaţa tavanului ardea în totalitate, iar oamenii se îmbulzeau în număr mare să iasă din club, un fum dens cuprinzând întreg clubul.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite, multe dintre acestea fiind în stare critică sau foarte gravă.

Intoxicaţia cu monoxid de carbon, fum şi gaze toxice a reprezentat principala cauză a decesului victimelor incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, potrivit primelor rezultate ale autopsiilor.

În următoarele săptămâni de la tragedie au murit alte 33 de persoane, numărul deceselor ajungând la 60.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*