Ultimele Știri

Video: Ne delectăm cu muzică clasică la metrou

Cum sună muzica clasică printre zgomotul metroului și al celor care circulă prin subteran? Această combinație interesantă ne este oferită de a treia ediție a Festivalului de Muzică Clasică la Metrou, iar dacă nu v-ați oprit măcar pentru o minută să fiți martori la spectacolul oferit de artiștii și tinerii Operei Naţionale Bucureşti, atunci mai aveți două zile la dispoziție să fiți martori la niște clipe inedite culturale pe peronul stațiilor de la Piața Unirii, Piața Victoriei și Universitate.

Arta este o plăcere, însă puțini sunt cei care pot să dispună de timp sau resurse pentru acest fenomen cultural, mai ales în România. Doar o treime din bucureșteni merg la teatru cel puțin o dată pe an, conform ultimului studiu realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS, de aceea, organizaţia nonguvernamentală Arta nu muşcă organizează în fiecare an festivalul de muzică clasică la metrou, iar bucureștenii care vor călători în perioada 10 – 14 noiembrie cu metroul, se vor delecta cu o serie de concerte de muzică clasică, susţinute direct pe peron, de artişti de la Opera Naţională Bucureşti şi studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

În fiecare seară, între orele 17.30 și 19.00, organizatorii prezintă prin staţiile de metrou Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate şi Piaţa Victoriei diverse concerte, care sunt acompaniate de momente inedite de grafică, desen, pictură, fotografie, salsa, dans contemporan, dar şi de balet clasic.

Dacă în prima zi a Festivalului de Muzică Clasică la Metrou a avut program muzical cu voci ai baritonilor Fang Shuang și Alexandru Constantin, a sopranelor Diana Gheorghe și Alexandra Stîrban, dar și a cvartetelor de instrumentaliști, Muse Quertet și Cvartet Sonore, în a doua zi au introdus în program și prezentări de balet clasic și dans contemporan, care vor avea reprezentări la toate cele patru peroane în zile diferite.

Balet clasic la metrou

Ieri, în a treia zi a festivalului trecătorii s-au delectat cu muzica redată de Cvartetul Anima, Cvartetul Sonore, Wave Trio sau Quart’Elle.

Astăzi e peultima zi a festivalului, iar dacă vreți să vă delectați din programul cultural oferit de tinerii artiști ai României, rețineți-vă câteva minute în drumul dinspre serviciu spre casă, fiindcă frumusețea artei merită exploatată.

Programul zilei 13 noiembrie la Festivalul de muzică clasică la metrou

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*