Ultimele Știri

VIDEO:NATO acuză Rusia că a mărit livrările de armament greu către separatiştii din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat Rusia că a crescut livrările de armament greu şi alte echipamente, în estul Ucrainei.

Mai mult, se pare că peste 9.000 de militari ruși se află în această regiune și au introdus echipamente de război precum arme, tancuri, vehicule blindate și sisteme de apărare aeriene.

„Această prezenţă militară rusă nu contribuie la o soluţionare paşnică şi negociată a crizei din Ucraina”, a declarat Jean Stoltenberg.

Stoltenberg le-a reamintit oficialilor ruși că ar trebui să aplice pe deplin Acordurile de Pace de la Minsk, semnate în septembrie.

„Avem peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse pe teritoriu, peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi vehicule de transport de trupe. Soluţia pentru a pune capăt conflictului este foarte simplă: încetarea livrării de armament, oprirea furnizării de muniţie, retragerea trupelor şi închiderea frontierei”, a declarat şeful statului ucrainean la tribuna Forumului Economic Mondial de la Davos.

În apropierea orașului Donețk a fost observat un convoi de transportoare de rachete Grad BM-21 ale armatei ruse. Localnicul afirmă că separatiștii primesc în continuare sprijin din Federația Rusă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*