VIDEO: Motivul pentru care a fost făcut public topul banilor pentru mame

  • Adelina Mitrache
  • 6 septembrie 2016
  • Social
mame minore

Într-un interviu acordat pentru Digi24, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a explicat motivul pentru care a făcut public topul indemnizaţiilor pentru mame, afirmând că avea aceste informaţii, care ”nu pot fi ţinute sub preş.”

„Versiunea mea e că eram obligat ca în condiţiile în care am constatat că există aceste cifre să le fac publice. Nu poţi ţine sub preş o astfel de realitate. Şi pe transparenţă eram obligat să răspund la întrebările din partea unor colegi care au vrut să ştie cum arată. Am vrut ca aceste informaţii să nu fie ţinute sub preş şi să fie făcute publice. Nu e vorba de decizii deja luate. Am depăşit această etapă.

Reacţiile isterice ale unor televiziuni mi se par deplasate. În orice societate normală începi cu datele şi decizia o ia forul legislativ”, a declarat Dragoş Pîslaru în interviul acordat pentru Digi24.

El a subliniat că, făcând publice aceste informaţii, a dorit să evite dorinţa de senzaţional a unor jurnalişti care au cerut detalii în acest sens.

O persoană din județul Sibiu a încasat cea mai mare indemnizație primită pentru creșterea copilului, aproape 160.000 de lei, peste 35.000 de euro.

Datele Ministerului arată că acest părinte a avut, din activităţi independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună. Iar pentru o astfel de sumă, taxele plătite statului se ridică la peste 70.000 de lei lunar.

În urma unui control al ministerului Muncii, indemnizația părintelui din Sibiu, care ajungea la suma 160.000 de lei, peste 35.000 de euro, a fost suspendată. Bărbatul a fost de acord să-i fie suspendată indemnizația până la noi verificări.

Cele mai mari indemnizaţii pentru creşterea copilului (în luna iulie)

Judeţul Sibiu: 159.084 lei

Bucureşti, sector 1: 94.168 lei

Judeţul Constanţa: 74.693 lei

Bucureşti, sector 5: 56.132 lei

Bucureşti, sector 6: 41.418 lei

sursa: Ministerul Muncii

Dosare noi pentru indemnizaţii de creşterea copilului (după 1 iulie)

129.226 femei

13.764 bărbați

Total: 142.990

Sursa: Ministerul Muncii

 
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *