Ultimele Știri

VIDEO: Moscova sărbătorește la 74 de ani de la marea paradă din 1941

rusia

Mii de militari ruși au mărșăluit în haine de epocă, sâmbătă, în Piața Roșie din Moscova pentru a comemora parada militară din anul 1941.

La eveniment au participat peste 5.500 de persoane, inclusiv 21 de veterani care au luat parte la parada originală din anul 1941. Un total de 55 de unități de luptă din al doilea război mondial – cisterne, mașini blindate, motociclete, tunuri anti-tanc -au fost aduse la paradă. Vehiculele vor rămâne expuse în Piața Roșie până seara.

Parada originală a avut loc pe 7 noiembrie 1941, la împlinirea a 36 de ani de la Revoluția Socialistă din Octombrie cel Mare. Cei 28,5 mii de soldați care au luat parte la eveniment au mărșăluit din Piața Roșie direct pe front pentru a apăra Moscova împotriva forțelor germane naziste care avansau spre centrul orașului.

Parada a oferit un impuls moral considerabil forțele sovietice, iar pentru prima dată de la începutul războiului au început să creadă că victoria lor va fi posibilă. 7 noiembrie este acum sărbătorită în Rusia ca o zi a Onoarei Militare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*