Ultimele Știri

VIDEO: Momentul exploziei de la Ankara. Cel puțin 86 de persoane au fost ucise și 186 au fost rănite

turcia

În urma a două explozii puternice în fața gării din Ankara cel puțin 86 de persoane și-au pierdut viața și 186 au fost rănite, a anunțat ministrul Sănătății din Turcia, Mehmet Muezzinoglu.

Câteva mii de oameni s-au adunat în fața gării din Ankara la o manifestație pentru pace. Oamenii își doreau încetarea războiului dintre PKK și statul turc. 

Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc. Presa turcă afirmă că atentatul din Ankara este asemănător cu cel din Diyarbakir și Suruc. La 20 iulie, 33 de persoane au murit într-un atac împotriva tinerilor socialişti, comis de gruparea Stat Islamic la Suruc.

” 186 de oameni răniți sunt tratați în spitale în acest moment. Douăzeci și opt dintre ele sunt tratate în unitățile de terapie intensivă. Optsprezece dintre ei sunt în sala de operatii. Din păcate 62 de persoane au fost ucise la locul faptei. Douăzeci și patru persoane au murit după ce au ajuns la spital în condiții critice”, a spus Muezzinoglu.

Oamenii au acuzat forțele de ordine turce de abuzuri. După detonarea bombelor forțele de ordine turce au aruncat cu grenade fumigene și au tras cu gloanțe de cauciuc în protestatari. 

Organizatorii au anulat mitingul, cerându-le participanţilor din alte oraşe să se întoarcă la casele lor, relatează Hurriyet în ediţia online. De asemenea, autorităţile au cerut oamenilor să doneze sânge pentru a ajuta răniţii din spitale. Poliţia a evacuat zona pentru a evita noi victime, în cazul unui al treilea atac.

Co-preşedintele Partidului Democrat al Poporului (HDP) Selahattin Demirtas a declarat la Istanbul că atacul este asemănător atentatelor recente de la Diyarbakir şi Suruc. „Bilanţul este foarte mare”, a precizat el.

În urma exploziilor de sâmbătă, premierul Ahmet Davutoglu se va întâlni la Ankara cu vicepremierul Yalcin Akdogan, ministrul Sănătăţii, Mehmet Muezzionglu, ministrul de Interne, Selami Altinok, precum şi cu comandantul poliţiei, şeful serviciilor de informaţii şi primarul capitalei, relatează CNN Turk.

Liderul Partidului Poporului Republican (CHP) Kemal Kilicdaorglu a declarat că Turcia nu merită acest lucru şi a anunţat că formaţiunea sa şi-a anulat toate evenimentele pentru ziua de sâmbătă. Partidul este pregătit să susţină lupta împotriva terorismului, a adăugat el.

Vicepreşedintele CHP Gürsel Tekin a declarat că mai mulţi parlamentari ai formaţiunii urmau să participe la miting, pentru a susţine apelul la pace.

La 5 iunie, cu două zile înainte de alegerile generale în urma cărora HDP a intrat în Parlament, patru persoane au murit într-un dublu atac cu bombă comis la un miting al formaţiunii la Diyarbakir. Turcia se pregăteşte de noi alegeri la 1 noiembrie, după ce partidele parlamentare nu au reuşit să formeze un Guvern. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*