Ultimele Știri

VIDEO: Momentul evadării lordului drogurilor, El Chapo Guzman

chapo

Liderul Cartelului Sinaloa El Chapo Guzman, unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume a reușit să evadeze din închisoare printr-un tunel de 1,5 km. 

Momentul evadării a fost surprins de camera de supraveghere instalată la dușuri, însă unele surse confirmă faptul că El Chapo a cumpărat mai mulți gardieni pentru a reuși să evadeze. Autoritățile mexicane au pus o recompensă de 3,8 milioane de dolari, pentru orice informație care ar duce la capturarea sa sau despre locul unde s-ar ascunde.

El Chapo Guzman are o avere estimată la 1 miliard de dolari, bani proveniți din traficul de droguri, crime și alte infracțiuni. Consumul de heroină din nord-estul Statelor Unite este alimentat în mare parte de către Sinaloa.

Guzman a devenit foarte popular în Mexic, după ce şi-a extins imperiul drogurilor în întreaga lume, în timp ce era căutat de autorităţi. Povestea vieţii sale a devenit subiectul unor best-selleruri şi cântece (narcocorridos). În Statele Unite, el este căutat pentru multiple infracţiuni, la nivel federal, de trafic de droguri şi crimă organizată.

Într-o declarație, Comisia de Securitate Națională din Mexic a declarat că Guzman a fost văzut ultima dată în dușuri la închisoarea Altiplano, sâmbătă noaptea. Acesta fusese recapturat în 2014 de autoritățile mexicane. Oficialii spun că evadarea lui Guzman a fost descoperită atunci când ofițerii au verificat celula sa din închisoarea Altiplano.

Guzman a mai evadat dintr-o închisoare de înaltă securitate din Mexic în anul 2001. El s-a ascuns atunci într -un coș de rufe după mituirea oficialilor închisorii. Atunci avea de executat o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare după ce a fost arestat în Guatemala în 1993. 

Ascensiunea sa în traficul de droguri și preluarea conducerii asupra celui mai mare cartel mexican, Sinaloa, l-au transformat pe El Chapo Guzman în cel mai căutat om de pe planetă. Înainte de arestarea sa în 2014, Departamentul de Stat american a oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru orice informație care ar duce la capturarea sa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*