(VIDEO) Ministrul Justiției susține că nimeni nu s-a folosit de arhiva Anticorupție în scopuri ilegale

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că arhiva Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) a fost bine păzită și nimeni nu s-a putut folosi de informațiile stocate acolo în scopuri ilicite. În plus, Prună a arătat că a primit „mandat de la CSAT pentru a iniţia o hotărâre de guvern prin care va constitui o comisie care va inventaria arhiva SIPA.

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a declarat, miercuri, la ceremonia de investire a noului procuror general al României, Augustin Lazăr, că a ridicat problema arhivei Serviciului Independent pentru Protectie si Anticoruptie (SIPA) în Consiliul Superior de Apărare a Ţării.

„Am prezentat în CSAT şi am primit mandatul de a inţia o hotărâre de guvern pentru a constitui o comisie pentru a inventaria arhiva SIPA şi pentru a stabili ce se va întampla cu ea. Până la sfârşitul lunii iunie vom avea o hotărâre de guvern pentru a stabili cine face parte din acestă comsie şi ce rol va avea”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul justiţiei declara la începutul lunii aprilie că arhiva Serviciului Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) se află în conservare din 2006 la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) şi că a facut o propunere în CSAT privind inventarierea acesteia şi transferul ei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *