Ultimele Știri

VIDEO: Mii de basarabeni se îndreaptă spre Prut! ‘Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!’

unire

Mii de basarebeni au pornit ieri de la Chişinău, pe jos, spre graniţa cu România. Punctul de pornire a fost centrul capitalei Republicii Moldova, unde a avut loc „Marea Adunare Naţională“. La eveniment au participat, potrivit organizatorilor, 30.000 de oameni care au cerut unirea României cu Republica Moldova.

Tinerii care au pornit spre Ungheni vor ajunge la graniţă sâmbătă, 11 iulie, zi în care, cu începere de la ora 10, vor fi refăcute podurile de flori. Ulterior, ei vor intra în ţară şi vor merge spre Bucureşti.

„Ghidaţi de memoria şi imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit în marş spre Bucureşti. Îi chemăm alături de noi pe toţi cei din localităţile în care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem să mergem pe jos şi să cerem fraţilor de peste Prut să ne accepte Unirea. Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!“, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, unul dintre organizatorii evenimentului.

Marşul lui Ştefan cel Mare în preajma satului Cojuşna.

Posted by Cojuşna on 5 Iulie 2015

 

Marşul unioniştilor se va derula pe jos pe traseul Străşeni – Lozova – Călăraşi – Corneşti – Ungheni. Organiza­torii au adresat tuturor doritorilor o invitaţie să se alăture marşului, ieşenii fiind aşteptaţi pe 11 iulie la Prut pentru a reface podurile de flori. Conform organizaţiilor implicate în eveniment, toate acţiunile sunt autorizate şi sunt asigurate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a acestora. „Este prima dată în istoria ultimilor ani când acţiunile în favoarea Unirii au un astfel de sprijin popular“, au conchis organizatorii.

Basarabenii care au pornit la drum pe jos din Chișinău spre Țara Mamă vor ajunge duminică, 12 iulie, în Capitală. Frații de la București îi vor întâmpina la ora 14:00 în Piața Universității, unde se va încinge hora unirii. Această acțiune reprezintă un apel către șefii celor două state românești și are ca scop unirea Republicii Moldova cu ‘Țara Mamă’ România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*