Ultimele Știri

VIDEO Merkel-Zuckerberg: Angela Merkel vrea să le ia copiii și slujbele celor care postează sau distribuie pe Facebook mesaje negative despre migranți. Ce i-a ordonat lui Zuckerberg

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a purtat o dicuție neașteptată cu fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, la New York, în care i-a cerut acestuia să ia mpsuri în legătură cu mesajele negative despre migranți care se postează sau se distribuie pe Facebook.

Discuția a fost surpinsă de mai mulți jurnaliști germani și a fost transmisă live în cadrul unei emisiuni. 

Conform ziarului german Die Welt, șeful guvernului de la Berlin dorește să îi lase fără slujbe, dar și fără copii, pe cei care scriu pe facebook mesaje considerate radicale împotriva migranților. Nu numai postarea unor mesaje negative la adresa acestora aduce cu sine atragerea unor pedepse, ci și distribuirea conținutului negativ.

Un avocat german argumentează poziția Angelei Merkel și spune că ”Exprimarea nemulțumirii față de refugiați poate impinge lucrurile prea departe din greșeală”.

Merkel a vorbit cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, la New York, unde se află la summitul ONU și i-a cerut acestuia detalii despre acțiunea împotriva celor care postează mesaje presupus rasiste pe facebook.

Aceasta l-a întrebat pe fondator dacă va lucra la sta: ”Lucrezi la asta?”, l-a întrebat Merkel. ”Yeap”, a răspuns șeful FB.

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care avut recent o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. „Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, „dacă este posibil până la sfârșitul anului”, a adăugat ministrul german.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO Merkel-Zuckerberg: Angela Merkel vrea să le ia copiii și slujbele celor care postează sau distribuie pe Facebook mesaje negative despre migranți. Ce i-a ordonat lui Zuckerberg

  1. Da’ dar copilul meu nu e german si la cetatenia pe care o are nu il poate atinge decit poate propriul guvern, asa ca am sa postez fara jena injuraturi la adresa babei senile Merkel si a purtatorilor de turbane si burca!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*