Ultimele Știri

VIDEO: Merkel – ‘Islamul aparține Germaniei!’ Protestatari: ‘Putin la Berlin, Merkel în Siberia’

putin

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat luni, aflată în mijlocul unui protest anti-imigrație, că Islamul ‘aparține Germaniei’. Deși imaginea Angelei Merkel nu pare foarte afectată din cauza crizei imigranților, cetățenii germani au început să o conteste tot mai des. În ultimele săptămâni se observă apariția a două falii(pro și contra imigranți) în societatea civilă germană.

La doar o zi după ce a mers braț la braț cu președintele Franței, Francois Hollande, în fața unui marș la Paris pentru comemorarea victimelor asasinate de militanții islamici, Merkel l-a primit pe prim-ministrul turc și a îndemnat la dialogul între religii.

Cancelarul conservator a subliniat comentariile făcute de fostul președinte german Christian Wulff, care a spus în 2010 că Islamul a fost ‘parte a Germaniei’, declanșând o dezbatere aprigă.

‘Fostul președinte Wulff a spus că Islamul aparține Germaniei. Acest lucru este valabil. Dețin, de asemenea, această opinie’, a declarat Merkel la o conferință de presă cu premierul turc Ahmet Davutoglu, care a luat parte alături și de alți lideri mondiali în marșul de la Paris, care a avut loc duminică.

Cu câteva ore înaintea mitingului, Merkel vorbea despre o mișcare munită PEGIDA, sau Patrioții Europeni Împotriva Islamizării Vestului, care ar urma să înceapă protestele în mai multe orașe din Germania.

‘Astfel de demonstrații, lansate în Dresda, au fost depășite de contra-proteste’, a declarat Merkel cu privire la mitingurile PEGIDA, despre care a spus că sunt organizate de persoane cu ‘ură în inimile lor’.

Merkel a declarat că guvernul ei face tot ceea ce se poate pentru a se asigura că refugiații se vor integra cu succes în societatea germană, indiferent de religia lor.

Aproape două  din cele trei sau  patru milioane de musulmani din Germania sunt de origine turcă. Aproximativ jumătate sunt cetățeni germani.

Merkel a recunoscut necesitatea unui mai bun dialog între religii, și a lăudat musulmanii care au refuzat public să folosească violența după atentatele care au avut loc în Paris, solicitând Turciei să fie un aliat în lupta împotriva terorismului.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO: Merkel – ‘Islamul aparține Germaniei!’ Protestatari: ‘Putin la Berlin, Merkel în Siberia’

  1. babei i s-a facut de maciuci arabesti. experimentul cu turcii adusi in germania dupa al doilea razboi este un esec total. nu s-au integrat nici cinci procente

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*