Ultimele Știri

VIDEO: Mai multe persoane date dispărute în urma exploziei din Germania

Mai multe persoane au fost date dispărute, iar altele au fost rănite în urma unei explozii produse luni dimineaţă la o instalaţie a companiei chimice BASF, în portul Ludwigshafen, din vestul Germaniei, au anunţat autorităţile şi grupul, relatează AFP.

„Explozia, urmată de incendii, a avut loc în timpul unor lucrări la un sistem de conducte”, a arătat grupul german într-un comunicat în care a anunţat, la fel ca Primăria din Ludwigshafen, că „mai multe persoane (au fost) rănite, iar altele sunt în continuare date dispărute”.

Cauzele acestui incident nu au fost stabilite deocamdată, iar BASF a îndemnat populaţia din vecinătate „să evite să rămână afară şi să ţină uşile şi ferestrele închise”.

Operaţiuni de „disipare a aburilor”, un procedeu utilizat în industria chimică, au fost oprite.

Poliţia locală a anunţat un incendiu de amploare la faţa locului, iar imagini difuzate pe reţele de socializare surprind o coloană densă de fum negru care se ridică deasupra portului fluvial al oraşului. O navă de pompieri a fost mobilizată la faţa locului, potrivit primăriei.

Primăria anunţă pe contul de Twitter că locuitorii se plâng de iritaţii la nivelul căilor respiratorii.

Instalaţia industrială Landeshafen Nord, unde a avut loc explozia, tratează, potrivit DPA, gaze, lichide inflamabile şi gaze lichefiate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*