Ultimele Știri

VIDEO: Măgarul, capcana din testul-grilă pentru directori

O problemă de logică i-a pus în dificultate pe candidaţi în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli. Mai exact o întrebare despre un măgar. Aproape 20 la sută dintre candidaţi au picat testul-grilă, conform Digi24.

Măgarul întotdeauna are …? A) grajd B) potcoave C) harnașament D) copite E) coamă ?

Aceasta este una dintre întrebările care au născut controverse în rândul celor peste 8.000 de profesori care au participat miercuri la proba scrisă pentru posturile de directori în şcoli.

Carmen Stefanescu, candidată: „Întrebările mi s-au părut ciudate. Aş vrea să spun că nu ne aşteptam cu siguranţă la astfel de întrebări, şi consider că au fost nişte subiecte problematice, în sensul că nu au fost uşor de rezolvat”.

Felix Godeanu, candidat 11 şcoli: „Problema nu cred că e dacă a fost uşor sau greu, cât relevanţa examenului şi mai mult dacă am putea spune după finalizarea lui că vom avea directori competenţi, directori foarte buni”.

Rezultatele arată că 20 la sută dintre profesori au picat testul grilă. Cei mai mulţi respinşi sunt din judeţul Vrancea, unde promovabilitatea a fost de doar 37%. Procentaj care, în opinia unui expert în resurse umane, explică multe.

Corina Diaconu, expert resurse umane: „Au fost şi din zona de logică şi câteva întrebări matematice şi foarte multe de cultură generală care trec printr-o materie generală a unei şcoli. Ceea ce pentru un profesor care candidează la o funcţie de director ar trebuie să fie cunoscute”.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei confirmă că cele 60 de întrebări grilă au fost concepute altfel decât pentru un test clasic.

Monica Anisie, secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „În metodologie este şi un profil al candidatului, prin urmare au fost construiţi itemii în funcţie de acel profil, dar respectând ce prevede şi metodologia referitor la evaluarea cu 50 la sută a aptitudinilor cognitive şi 50 aptitudini manageriale”.

Candidaţii rămaşi în cursă mai au de trecut două probe: interviul și evaluarea CV-ului, programate în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on VIDEO: Măgarul, capcana din testul-grilă pentru directori

  1. Un test banal pentru asa o functie.La titularizari ,la grade se dau subiecte si examene grele si acum pentru asa un OS de ROS vreo 5 ani ,asa usor!Nu este un examen elocvent si nu recunoastem acesti directori.Suntem satui de majoritatea,au peste 10 ani in conducere si nu ar fa mai trebuit sa aiba voie sa candideze.Chiar sa intri intr-o scoala si sa iesi la pensie cu acelasi /aceeasi director ,e foarte urat.Numai la noi e posibil.Suceava judetul tuturor posibilitatilor!Suntem scarbiti de aceeasi oameni care ne conduc desi ar trebui sa se mai schimbe ceva in bine!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*