Ultimele Știri

VIDEO: Luptele dintre teroriști și poliția franceză surprinse de un martor

franta

Un martor ocular  a surprins într-un clip video luptele dintre poliția franceză și teroriști în suburbia Parisului, Saint Denis. Operațiunea antiteroristă a paralizat mai multe cartiere mărginașe ale Parisului printre care și Saint Denis.

Forțele antitero au asediat o clădire unde se aflau mai mulți teroriști, care ar avea legătură cu atentatele de vineri. Șapte persoane au fost arestate în urma acestei acțiuni.

Poliția a folosit armamentul din dotare pentru a putea prinde suspecții. În filmare se observă un schimb de focuri între poliție și teroriștii care au comis atentatele din Capitala franceză. Atentatele de săptămâna trecută au provocat moartea a 129 de persoane, între care și doi cetățeni români.

Surse din poliție au declarat că raidul a oprit o celulă jihadistă care planifica un atac asupra cartierului La Defense, unul dintre cele mai bogate din Paris. 

Poliția continuă să îl vâneze pe Abdelhamid Abaaoud, un militant islamist belgian acuzat de plănuirea carnagiului din 13 noiembrie. Autoritățile franceze  spun că în clădirea asediată s-ar fi aflat chiar creierul operațiunii teroriste, afirmă procurorul Francois Molins.

La sfârșitul asediului șapte persoane au fost arestate și două au fost ucise, a continuat el, însă nu are date despre identitatea celor aflați în apartament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*