Ultimele Știri

Video: Lupte grele au loc în capitala Ceceniei! Cel puţin 3 poliţişti ruşi au fost ucişi

Lupte grele se dau în capitala Ceceniei, Groznîi, între forţele de ordine şi un grup de militanţi care au deschis focul seara trecută asupra unei patrule a poliţiei rutiere.

Au fost ucişi 3 poliţişti şi mai mulţi au fost răniţi într-un schimb  de focuri cu un grup de militanţi. Potrivit primelor informaţii  7 militanţi au fost ucişi, în urma demarării unei operaţiuni antiteroriste de către forţele cecene. Operațiunea antiteroristă din Groznîi, capitala Republicii Cecenia, a intrat în ultima fază, declară liderul cecen Razman Kadîrov.

„Operațiunea de distrugere a bandiților a intrat în faza finală”, a scris Ramzan Kadîrov pe pagina sa de Instagram, susținând că supraveghează personal operațiunea. La aproximativ 8 dimineaţa Kadîrov a informat că operațiunea se va încheia „în 20 de minute.” 

În același timp, un alt grup de militanți a fost raportat ca fiind blocat într-o școală, iar operațiunea este în curs de desfășurare pentru a rezolva situația. Comitetul Național Anti – Terorism din Rusia a confirmat existenţa unui grup de militanţi care se ascund  în Casa Presei din Groznîi.

Comitetul a anunțat că, după miezul nopții un grup de bărbați înarmați în trei mașini au efectuat un atac asupra unui post de poliție, apoi atacatorii s-au ascuns în interiorul clădirii Casa Presei în centrul oraşului Groznîi. Kadîrov a declarat că atacatorii au ucis nişte băieţi nevinovaţi care se aflau în serviciul de patrulă. „Ei nu vor scăpa nepedepsiţi”, a declarat Kadîrov într-un film postat pe Istagram în limba cecenă.

Casa Presei din Groznîi a fost incendiată în cursul luptelor dintre forţele de ordine şi terorişti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*