Ultimele Știri

Video: Lupte grele au avut loc în weekend pe frontul din Donbas

Războiul din Ucraina se întețește și produce noi victime în rândul civililor. În timpul bombardamentelor din noaptea de 6 spre 7 decembrie în Doneţk au fost uciși 10 civili și alți 13 au suferit diferite leziuni, având nevoie de îngrijire medicală de urgență, iar în această dimineaţă un obuz a căzut în incinta unei şcoli, un copil de 8 ani fiind rănit, pentru că nu a reuşit să se ascundă în subsol alături de ceilalţi 50 elevi ai şcolii din Artemov.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, alţi opt civili şi doi militari ucraineni au fost ucişi în regiunea Donbas, după ce noi convoaie de tancuri și lansatoare de rachete tip Grad au trecut granița ruso-ucraineană cu două zile înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu şi începerii negocierilor de pace între armata ucraineană şi rebelii proruşi.

Cea mai tensionată zonă rămâne cea de la aeroportul din Doneţk, astfel că teroriştii au atacat forţele ucrainene de cel puţin 55 de ori, nereușind însă să cucerească aeroportul din Donețk. Pierderile umane s-au înregistrat şi de-o parte şi de alta, dar forțele speciale ruse nu concep să se retragă, MAI-ul Federaţiei Ruse fiind implicat şi acesta implicat cu unităţile sale militare. După întâlnirea cu militarii ucraineni din regiunea aeroportului, Petro Poroşenko a anunţat că şi-au pierdut viaţa în total 952 de oameni care şi-au apărat vitejeşte ţara, în timp ce peste 500 de soldați ruși au murit în ultimele 6 zile în luptele de la aeroportul din Donețk, săptămâna trecută înregistrându-se chiar cea mai umilitoare înfrângere suferită de armata rusă de la 1950 încoace.

Punctele de luptă cele mai fierbinţi sunt la Krâmskoe, Zolotoe, Popasnaia, Staniţa Luganska, Valuiskoe, Şahtarsk, Debalţeve, Nikișino, Artemovo, Redkodub, trupele ruse încercând să creeye o efensivă pe toate fronturile pentru a sparge blocada armatei ucrainene.

Petro Poroşenko

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*