Ultimele Știri

Video: Lupte crâncene, armata ucraineană încercuită în Ilovaisk

Agenția de presă rusă Itar Tass anunță că separatiștii proruși din estul Ucrainei au preluat controlul asupra orașului Ilovaisk, nod de cale ferată și prin urmare un important punct strategic. Itar Tass preia o informație difuzată de agenția NouaRusie, afiliată separatiștilor. Informația nu este confirmată și din surse ucrainiene, dar comandantul batalionului Donbas (format din voluntari ucrainieni), Semyon Semenchenko, a anunțat că mai multe unități ucrainiene au fost încercuite în localitate.

În urma a 3 atacuri (ale teroriștilor) localitățile Starobeshevo și Kuteinikovo au fost blocate. În cele din urmă, un alt grup s-a retras și toate forțele au fost încercuite, a postat Semenchenko pe o rețea de socializare.

Trupele ucrainiene din Ilovaisk includ batalionul Donbas al Gărzii Naționale (voluntari), batalioanele Dnepr, Kherson, Svityaz și Mirotvorets ale ministerului de Interne, precum și o unitate mixtă compusă din elemente ale Brigăzilor 93 și 17 ale Armatei naționale.

Potrivit luptătorilor separatiști citați de agențiile proruse, în încercuire ar fi căzut 7.000 de militari și 400 de piese de artilerie.

Ilovaisk este o localitate cu 16.000 de locuitori, situat în sud-estul orașului Donețk și este un important nod de cale ferată. În ultimele săptămâni, teroriștii și armata ucrainiană au dus lupte grele pentru controlul localității.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*