Ultimele Știri

VIDEO: Lord britanic surprins în timp ce prizează cocaină

Lord John Sewel

Vicepreşedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie, lordul John Sewel, a demisionat duminică, după ce un ziar a publicat o înregistare video în care acesta apare petrecând pe jumătate îmbrăcat alături de două femei şi prizând un praf alb(cel mai probabil cocaină), relatează Reuters. 

Sewel este un parlamentar de rang înalt însărcinat cu aplicarea standardelor în Camera superioară a Parlamentului britanic. Acesta fost acuzat că a recurs la prostituate şi că a consumat cocaină.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, care este căsătorit, apare prizând o pudră de pe sânii unei femei, cu ajutorul unei bancnote de cinci lire sterline. Sewel nu a comentat incidentul.

Preşedinta Camerei Lorzilor, baroana Frances D’Souza, a anunţat că acest caz va fi transmis poliţiei.

„Dezvăluirile despre comportamentul lordului Sewel sunt şocante şi inacceptabile în acelaşi timp. Lordul Sewel a demisionat în această dimineaţa (duminică)  din funcţia de preşedinte al Comisiilor”, a declarat D’Souza.

„Aceste acuzaţii grave vor fi trimise comisarului Camerei Lorzilor pentru standarde şi Poliţiei Metropolitane să fie investigate de urgenţă”, a adăugat ea.

Dacă acesta va fi găsit vinovat de încălcarea codului de conduită, Sewel ar putea deveni primul membru al Camerei Lorzilor dat afară din Parlament în baza unor reglementări la a căror introducere a contribuit.

Sewel este auzit, în înregistrarea video, discutând despre indemnizaţia pe care o primeşte ca membru al Camerei Lorzilor. El le spune femeilor că „plăteşte pentru asta”.

Un fost conferenţiar, Sewel este membru al Camerei Lorzilor din 1996 şi a deţinut funcţia de secretar la Biroul din Scoţia, în timpul Guvernului laburist al lui Tony Blair.

Parlamentarul laburist John Mann l-a îndemnat pe Sewel să se retragă din Camera Lorzilor imediat, pentru a se salva de la o „ruşine şi mai mare”.

„El a fost preşedintele comisiei care lua decizii cu privire la disciplină. Era comisia sa”, a declarat Mann, reprezentantul Bassetlaw.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*