(VIDEO LIVE) UPDATE: Atac terorist pe aeroportul din Istanbul. Bilanțul a crescut la 41 de morţi şi 239 de răniţi

Update 13:38 Bilanţul atacului de la Istanbul a ajuns la 41 de morţi, iar 239 de persoane au fost rănite, informează BBC News online, care citează oficiali turci.


Update 4: 06Principalul suspect al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul este gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh), primele indicii ducând la ea. Cel puțin 36 de oameni și-au pierdut viața și multe alte persoane au fost rănite, transmit agențiile internaționale de presă.

Binali Yildirim a explicat că cei trei kamikaze, cărora nu le-a precizat nici identitatea, nici naționalitatea, au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer, conform AFP.


Update 23:30 – Guvernatorul Istanbulului spune că numărul celor care au murit este de 28 de persoane. Numărul răniţilor este în continuă schimbare. Cel mai recent bilanţ anunţat de presa turcă spune că cel puţin 60 de oameni sunt răniţi, 6 ar fi în stare foarte gravă.


Update: Potrivit presei turce, peste 20 de persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite. Doi teroriști kamikaze s-ar fi aruncat în aer, în terminalul pentru zboruri internaționale.


Explozii şi focuri de armă s-au auzit, marţi seară, la Aeroportul Ataturk din Istanbul, transmite bbc.com, citând presa turcă. Potrivit primelor informații, peste 40 de persoane au fost rănite. 

În imagini pot fi observate persoane întinse pe jos şi grupuri de oameni cuprinși de panică. Peste 20 de ambulanțe au sosit la fața locului, în urma declanșării codului roşu.  Presa turcă afirmă că a avut loc un atac terorist organizat de jihadiştii Statului Islamic.

Focuri de armă au fost trase dinspre parcarea aeroportului, potrivit altei surse, citat de agenţie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *