Ultimele Știri

VIDEO LIVE: Trei explozii la metroul din Bruxelles! Fum şi oameni răniţi în faţa unei guri de metrou

O nouă explozie s-a produs la Bruxelles, într-o staţie de metrou din apropiere de instituţiile UE, relatează RTBF.

UPDATE: Primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, a confirmat, într-o conferinţă de presă, că 20 de persoane au murit în explozia produsă marţi la metroul din Bruxelles, relatează Reuters.

“Circa 20 de oameni au fost ucişi în explozie dintr-o garnitură de metrou din Bruxelles, iar 106 oameni au fost răniţi. 17 persoane sunt rănite grav”, a spus oficialul.

Alte 14 persoane au murit pe aeroport, potrivit presei.

Anchetorii au descoperit un pistol automat Kalashnikov lângă trupul unui atacator de pe aeroportul din Bruxelles, dar şi o centură cu exploziv nedetonată, potrivit postului de televiziune VTM.

„Ne-a fost teamă de un atac terorist şi acesta a avut loc. Ştim că sunt mulţi morţi, mulţi răniţi, mulţi dintre ei străini”, a declarat premierul belgian Charles Michel într-o conferinţă de presă.

UPDATE: Cel puţin 10 persoane au murit în atentatele de la metroul din Bruxelles, anunţă VTM. 

UPDATE: Trei explozii s-au produs la Bruxelles, în trei staţii de metrou diferite, dintre care una în apropiere de instituţiile UE, relatează RTBF. Nu există informaţii în legătură cu eventuale victime, dar fotografii publicate pe internet de la una dintre intrările la metrou arată oameni răniţi. Toate staţiile de metrou din capitala belgiană vor fi închise şi sunt în curs de evacuare.


Potrivit presei locale, deflagraţia a avut loc în staţia de metrou Maelbeek. Nu există informaţii în legătură cu eventuale victime.

Explozia s-a produs la scurt timp după ce două deflagraţii au avut loc, marţi dimineaţă, pe aeroportul din capitala europeană, soldate cu 17 morţi şi 25 de răniţi.

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alertă teroristă, nivelul maxim.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*