Ultimele Știri

VIDEO LIVE: Operaţiuni antiteroriste de amploare în mai multe oraşe din Belgia

Update 22:58 – Purtătorul de cuvânt al Procurorului General, Eric van der Sypt, spune că țara sa a crescut nivelul de amenințare teroristă la nivelul trei din patru.

Update 22:56 La sediul celulei teroriste din Molenbeek/Anderlecht poliţia belgiană a descoperit explozibili.


Poliția belgiană a ucis doi oameni în timpul unui raid de destructuare a unei reţele teroriste. Grupul terorist punea la cale să lanseze „atacuri teroriste pe o scară mare”, afirmă procurorul general al Belgiei într-o conferință de presă.

Un al treilea bărbat a fost arestat în timpul operațiunii din orașul Verviers. Procurorul general a afirmat că pentru moment nu  poate confiurma legătura cu atentatele de la Paris. Nici un poliţist nu a fost rănit în operaţiune.

„Suspecții au deschis imediat focul cu arme militare asupra unităţilor speciale ale poliţiei federale înainte de a fi neutralizate”, a spus el.

Operaţiuni antiteroriste ar avea loc în mai multe oraşe din Belgia, iar o operaţiune în derulare are loc chiar în Bruxelles. Presa belgiană afirmă că celula teroristă din Verviers a livrat arme teroristului Amedy Coulibaly, care a ucis 4 oameni în luarea de ostatici la magazinul evreiesc din Paris.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*