Ultimele Știri

VIDEO: Liderul opoziției ruse, amenințat voalat cu moartea de liderul cecen Razman Kadîrov

razman kadîrov

Președinte pro-Kremlin al republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, care a lansat o campanie împotriva oponenților Kremlinului, pe care îi consideră „dușmani ai poporului”, a dat publicității o înregistrare video în care îl ia la țintă în mod virtual pe fostul premier Mihail Kasianov, în prezent unul din liderii opoziției ruse, relatează AFP.

În timpul unei recente vizite la Strasbourg, Kasianov, liderul Parnas, unul din principalele partide de opoziție din Rusia, Vladimir Kara-Murza, o altă figură marcantă din staff-ul acestui partid, și o politiciană estoniană Mailis Reps au fost filmați de o echipă a televiziunii ruse LifeNews, apropiate puterii de la Moscova.

Pe contul său de pe Instagram, președintele cecen reia câteva secunde secvențe din reportajul LifeNews în care îl ia în vizorul unei puști cu lunetă pe fostul premier rus.

„Kasianov a mers la Strasbourg pentru a primi bani pentru opoziția rusă”, scrie Kadîrov în postare, reluând de fapt titlul reportajului difuzat de LifeNews.

„Kasianov și cu mine considerăm această înregistrare drept un apel la crimă”, a declarat pentru AFP Kara-Murza. „Noi credem că acesta este rezultatul climatului de impunitate care predomină în Rusia de la asasinarea lui Boris Nemțov”, opozantul rus ucis cu focuri de armă la doi pași de Kremlin în februarie 2015.

O echipă a LifeNews a urmărit, mai mult sau mai puțin discret, delegația opoziției ruse în timpul vizitei sale la Strasbourg în 25 și 26 ianuarie, a indicat Kara-Murza.

Cei doi lideri ai opoziției ruse au participat la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) consacrată anchetei în cazul asasinării lui Boris Nemțov. În această anchetă, justiția rusă suspectează originari din Cecenia.

Nu este prima oară când Ramzan Kadârov proferează amenințări la adresa oponenților Kremlinului. La mijlocul lunii ianuarie, el a propus spitalizarea la ospiciul de nebuni a opoziției liberale și reprezentanților mass-media independente, pe care i-a catalogat drept „trădători de patrie” și „dușmani ai poporului”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*