Ultimele Știri

VIDEO: Liderul mișcării „64 de Comitate”: DIICOT și SRI vor eșua lamentabil

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi noapte, propunerea procurorilor Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a dispus arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila pentru 30 de zile. Însă această arestare este contestată și la Târgu Secuiesc, dar și la Budapesta.

Presupusul terorist, Beke Istvan Attila, face parte di mișcarea extremistă 64 de Comitate. Liderul acesteia, Gyorgy Gyula Zagyva, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Digi24 despre acuzațiile pe care i le aduc. El a declarat că ‘acuzaţiile autorităţilor de la Bucureşti sunt pur şi simplu ridicole.’ De asemenea, acesta mai susține că acţiunea din Târgu Secuiesc nu este altceva decât o diversiune pentru a distrage atenţia de la adevăratele probleme ale României.

Liderul grupării mai munește acuzațiile autorităților române privind organizarea unui atentat în Târgu Secuiesc, ca fiind halucinante.

Gyorgy Gyula Zagyva, preşedintele mişcării ’64 de Comitate’: ‘Dacă autoritățile române știu că ne-au interceptat în ultimii trei sau patru ani, iar noi știm că ne interceptează, atunci credeți că poate fi atât de tâmpit un membru HVIM din Ardeal sau de oriunde din lume, care știe că e interceptat, încât cu toate acestea să fabrice bombe chiar sub nasul SRI?! E o acuzație absolut halucinantă și va eșua lamentabil tot DIICOT-ul și SRI-ul și sunt curios ce vor spune cei responsabili’, a declarat acesta în interviul pentru Digi24.

Gyorgy Gyula Zagyva, liderul mișcării a mai cerut autorităților române să facă publice dovezile pe care le dețin.

‘Eu cer SRI-ului și DIICOT-ului să prezinte în imagini foto și video ce anume au găsit. După care toată opinia publică din România și din secuime se va mira să afle că sunt petarde, artificii pentru torturile zilelor de naștere și niște ochelari pentru jocuri airsoft’, spune Gyorgy Gyula Zagyva în interviul acordat corespondentului Digi24 la Budapesta.

Potrivit procurorilor DIICOT, planul de a detona o bombă artizanală la Târgu Secuiesc a fost pus la cale pe 10 octombrie de mai mulţi membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate.

‘Pe raza judeţului Covasna a avut loc o întâlnire a mai multor membri ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, pe parcursul căreia numitul (…) a propus amplasarea și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat pe timpul desfășurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie 2015 pe raza localităţii Târgu Secuiesc’, se spune în referatul DIICOT, conform Digi24.

Procurorii români susţin că Beke Istvan a fost desemnat de liderii organizaţiei să ducă acest plan până la capăt pentru că se pricepea la electronică.

Liderul mişcării spune însă că totul este o înscenare.

‘Evident, ținta este nu numai Beke Istvan, ci întreg HVIM și toți secuii care susțin autonomia Ţinutului Secuiesc, ca să înceteze cu această revendicare. Guvernul român nu va permite acest lucru, motiv pentru care foloseşte toate aceste metode josnice’, acuză Gyorgy Gyula Zagyva.

Potrivit DIICOT, membrii Mişcării de Tineret 64 de Comitate au dat un nume de cod planului lor: operaţiunea ‘Pizza’. Beke Istvan este acuzat de tentativă la acțiuni împotriva ordinii constituționale, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*