Ultimele Știri

VIDEO: Lansarea capsulei Orion în spațiu, a reușit

Primul zbor fără echipaj uman la bord, a fost realizat azi în Florida. Lansarea a fost amânată ieri, după ce s-au descoperit câteva defecțiuni tehnice. 

Acest zbor este efectuat pentru a determina rezistența la manevrele de reintrare în atmosferă și pentru testarea sistemului de parașute. Capsula spațială se va îndepărta la 5.800 de kilometri de Pământ, va merge cu o viteza de 32.187 kilometri pe oră. Zborul are o durată planificată de 4 ore și jumătate iar apoi va ateriza în oceanul Pacific. Un nou test fără oameni la bord este programat pentru anul 2018. Dacă lucrurile decurg după planurile celor de la NASA, în 2021 este programat primul zbor unde, la bord, vor fi oameni.

1

Orion are capacitatea de transport pentru patru persoane și cântărește mai mult de nouă tone. NASA a cheltuit circa 375 de milioane de dolari pentru acest zbor de testare, fără a include costul de realizare a capsulei.

Până acum, în peste 30 de ani de activitate, NASA a avut o flotă de 5 navete spațiale însă două dintre ele au fost distruse în accidente unde 14 persoane, care se aflau la bord, și-au pierdut viața.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*