Ultimele Știri

VIDEO: Kovesi: Un cetățean ne-a cerut un ghid de prindere a corupților

kovesi

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, afirmă că primește sesizări de la persoane fizice despre fapte de corupție, însă o solicitare deosebită a fost cea prin care un cetățean a solicitat un ghid despre depistarea și prinderea corupților, într-un interviu acordat pentru AGERPRES.

Din această privință, Kovesi susține că tot ceea a făcut DNA în ultimii ani a dus la schimbarea mentalităților.

Ea a adăugat, în interviu, că este necesară o interdicție legislativă clară ca persoanele condamnate pentru fapte săvârșite în timpul mandatului să nu mai poată exercita funcții publice.

În privința problemelor invocate de Fisc în recuperarea prejudiciilor, Kovesi consideră că aceste aspecte nu sunt recente și că ar fi trebuit făcute publice mai demult, adăugând că este important, totuși, că instituțiile statului au început un dialog pe această temă, chiar dacă a fost provocat de DNA.

Ea a făcut referire și la „imunitatea pe viață pe care o au miniștrii sau foștii miniștri’, situație ‘unică’, și apreciază că o modificare legislativă este necesară pentru ‘a echilibra într-un fel aceste imunități’.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*