Ultimele Știri

VIDEO | Kovesi despre blocarea în Senat a dosarului Gigină: ”O mamă rămâne să aștepte”

Laura Codruța Kovesi

” O mamă rămâne să aștepte”, a spus Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, despre blocarea cercetării penale a lui Gabriel Oprea pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină. Mama polițistului și-a declarat public durerea după votul din Senat prin care i-a fost păstrată imunitatea fostului ministru de interne Gabriel Oprea.

Procurorul-șef DNA , înaintea ședinței CSM, unde apără un procuror DNA cercetat disciplinar în dosarul Oprea-Tobă-DIPI

Kovesi consideră că este vorba despre un vot politic care blochează o investigație a procurorilor DNA, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. Procurorul-șef al DNA a invocat dosarul votului blocat din diasporă de la alegerile prezidențiale, când Senatul, prin vot, nu a permis cercetarea penală a lui Titus Corlățean (PSD), care era ministru de externe la primul tur al prezidențialelor din 2014.

Senatul nu a încuviințat cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea sub acuzația de ucidere din culpă, în dosarul care cercetează circumstanțele morții lui Bogdan Gigină, care a murit căzând cu motocicleta într-o groapă, pe când deschidea coloana oficială în care circula Gabriel Oprea ca vicepremier. Era ploaie torențială, iar Gigină avea 84 km/h.

73 de senatori au votat pentru păstrarea imunității lui Oprea, după ce, în cursul acestui an, aceiași senatori au acceptat, de două ori în cazul lui Oprea, ridicarea imunității.

Senatul nu a permis procurorilor DNA să cerceteze nici acuzațiile de corupție la adsresa senatorilor PSD Dan Șova și Titus Corlățean, nici a senatorului Varujan Vosganian (fost PNL, actual ALDE).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*