Ultimele Știri

Video: Klaus Iohannis a participat la prima parte a liturghiei oficiată la Catedrala Ortodoxă din Sibiu

Președintele României Klaus Iohannis a participat astăzi la prima parte a liturghiei oficiate la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, şeful statului a precizat că, „în calitate de creştin luteran”, participă doar la prima parte a liturghiei.

Alături de Klaus Iohannis au participat la slujbă mai mulți apropiați din cadrul PNL și persoane ce dețin funcții în administrația orașului Sibiu. În Catedrala Mitropolitană au fost prezenţi Raluca Turcan (deputat), Ilie Mitea (preşdintele Agenţiei Domeniilor Statului), Niolae Neagu (senator), Virgil Popa (viceprimar Sibiu), Astrid Fodor (primar interimar al Sibiului), Ioan Banciu (vicepreşedinte Consiliul Judeţean Sibiu).

„Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creştin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alături de toţi românii ortodocşi care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înţelepciune şi pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră”, se arată în mesajul postat pe profilul lui Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*