Ultimele Știri

VIDEO: Jocul inspirat de 9GAG și realizat de programatori în timpul liber. Cum e reprezentată România

Polandball Can into Space

O glumă pornită pe internet a ajuns subiectul unui joc dezvoltat de câțiva tineri români.  Rezultatul lor este uimitor, ba chiar primit și un premiu pentru “cel mai bine finisat joc”, dar și o invitație în emisiunea iLikeIT cu George Buhnici.

Jocul se cheamă Polandball: Can into Space și a fost creat de o echipă programatori români de la o firmă care produce soft pentru automobile. În timpul lor liber, cei trei programatori, împreună cu un compozitor care a făcut muzica jocului, au lucrat la Polandball: Can into Space, iar rezultatul poate fi văzut acum și pe Google Play, conform stirileprotv.ro.

Ideea a pornit de la celebrele bile cu steagurile țărilor – countryballs 0 folosite în meme-uri, pe site-uri ca 9GAG. Protagonistul jocului este Polandball, adică bila ce reprezintă Polonia, care vrea să dea o replică usturătoare ironiilor la adresa sa zburând în spațiu până pe Lună.

Inițial, nava e făcută din lucruri de prin casa omului – găleți, ustensile de bucătărie. În zborul ei întâlnește bilele altor țări. România, de exemplu, are clop și aripi de vampir și te bântuie, Grecia îți fură bani dacă te atingi de ea. Alte țări te ajută, de pildă Olanda te face să “get high”. În total, e nevoie de 5-6 ore ca să reușești să ajungi până la lună, unde primești cadou un filmuleț.

Jocul e disponibil în Google Play și va fi în curând și pe Steam și AppleStore. A primit, de altfel, și un premiu pentru “cel mai bine finisat joc”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*