Ultimele Știri

VIDEO: Japonezii au inventat imagini tangibile 3D

Imagini 3D tangibile

Cercetatorii japonezi au putut crea imagini tridimensionale care pot fi atinse în aer, folosind pentru aceasta expunerea într-un timp foarte scurt a laserelor.

Compania japoneză Aerial Burton a folosit lasere pentru a ioniza moleculele de aer, creând astfel pixeli strălucitori care plutesc în spațiu. Deși au existat tehnologii similare de a crea imagini tridimensionale, pe care nu puteau fi tangibile, deoarece prin atingere provocau arsuri, japonezii au găsit metoda prin care se permite de atins imaginile 3D sau chiar se poate de a interacționa cu ele.

„Sistemul nostru are o unică caracteristică, fiindcă plasma este tangibilă. S-a constatat că prin contactul dintre plasmă și un deget se provoacă o lumină strălucitoare, iar acest efect poate fi folosit drept un element al contactului. În plus, imaginea 3D se poate modifica ori de câte ori este atinsă de un utilizator”, a spus unul dintre cercetători.

Creatorii așteaptă să utilizeze noul sistem pentru a construi semnalizări interactive și luminoase sau chiar avertismente animate care pot fi afișate în situații de urgență.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*