VIDEO: iPhone 7 ar urma să aibă un buton care realizează comenzi în funcție de puterea cu care este apăsat

iphone 7

Apple ar putea dota iPhone 7 cu un tip nou de buton, care să realizeze comenzi diferite în funcție de puterea cu care este apăsat.

Conform unor informații vehiculate de Bloomberg, Apple va înlocui butonul actual, care confirmă acțiunea printr-un click rezultat în urma apăsării, cu un buton sensibil la presiune.

Noul buton va putea face diferența între diferite nivele de presiune, când este apăsat cu degetul. Cu urmare, Apple va putea implementa comenzi software diferite, care să fie apelate prin imprimarea unui anumit nivel de presiune.

Noul buton ar putea funcționa precum actualul sistem 3D Touch cu care este dotat ecranul modelului 6S. Astfel, ar putea fi diferențiate două nivele de presiune: apăsarea normală ar putea face trecerea la homescreen, iar o apăsare mai puternică ar putea deschide Task Manager-ul.

Butonul cu care se pare că va fi dotat viitorul model de iPhone, indiferent cum se va numi acesta, dacă va fi iPhone 7 sau va purta alt nume, va oferi utilizatorului un feedback haptic, în locul clasicului click care se aude la apăsare.

Cei de la Bloomberg confirmă, cu această ocazie, alte două informații vehiculate până acum legat de modelul de iPhone care va fi lansat de Apple anul acesta.

În primul rând, se confirmă existența sistemului dual camera ce va fi folosit de modelul mai mare de iPhone. Vor exista doi senzori foto, care vor capta două imagini, ce vor fi combinate pentru realizarea unei fotografii cu o claritate mai mare. Nu este o noutate în domeniu, Huawei, de exemplu, folosește acest sistem pe modelul P9.

În al doilea rând, este dată ca sigură renunțarea la ieșirea audio de 3,5 mm. Apple va apela la căști cu fir ce folosesc conectorul propriu Lightning și, eventual, un adaptor pentru căștile tradiționale care, probabil, va fi comercializat separat. Vor pute fi folosite, de asemenea, căștile wireless.

Spațiul eliberat de eliminarea ieșirii de 3.5 mm va fi folosit pentru adăugarea unui al doilea difuzor, care, cel puțin teoretic, va îmbunătăți substanțial calitatea sunetului.

Noul iPhone va fi prezentat oficial în cadrul evenimentului tradițional organizat de Apple în luna septembrie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *