Ultimele Știri

VIDEO: Iohannis ai 6 case nu vrei să cazezi niște turiști sirieni? Din păcate Ponta și-a vândut casele de frica DNA-ului

turisti sirieni

Agenţia de presă turcă Anadolu a dat publicităţii imagini cu un grup de imigranţi din Siria care tocmai debarcau pe insula Lesbos din Grecia.

Refugiaţii sunt tineri bine făcuţi, arătoşi, şi nu par deloc afectaţi de traumele războiului din Siria. Unul dintre ei spune că vrea să ajungă în Olanda, la rudele sale, în timp ce altul are de gând să se îndrepte către Germania.

Ne-am gândit că poate vrea și domnul președinte să îi cazeze la el precum premierul finlandez că tot are șase case. Premierul Ponta nu mai are case le-a vândut de frica DNA-ului, dar guvernul său face eforturi să îi cazeze pe așa zișii refugiați în căminele studențești.

Ministrul elen privind politică migraţiei, Iannis Mouzalas, a afirmat luni că ”între 15.000 şi 17.000 de refugiaţi” se află în prezent în Lesbos, ceea ce reprezintă aproximativ o cincime din populaţia totală a acestei insule greceşti, relatează AFP.

Situaţia este într-adevăr pe cale să explodeze în insula” cu 85.000 de locuitori, devenită una dintre primele etape ale periplului european al zecilor de mii de refugiaţi şi imigranţi care fug din Orientul Mijlociu şi din Africa, a afirmat ministrul, exprimându-se la postul de radio To Vima.

Circa 15.000 de refugiaţi şi imigranţi au fost deja aduşi la Atena din Lesbos şi din alte insule ale regiunii de la începutul săptămânii trecute, dintre care 2.500 au debarcat luni dimineaţă. Grecia a înregistrat, din ianuarie 2015, 230.000 de intrări în ţară pe mare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*