Ultimele Știri

Video: Invazia rusă continuă

Observatorii OSCE au raportat faptul că o nouă coloană de vehicule blindate a trecut granița ruso-ucraineană, graniță controlată în acest moment de insurgenții proruși. Comandantul adjunct al Republicii DNR( Noua Rusie), Edward Basurin a confirmat prezența acestei coloane de blindate, conform agențiilor de presă ruse. 

Coloana de blindate care a intrat pe teritoriul republicii separatiste a sosit în orașul Donețk. Basurin a spus că sunt doar întăriri și nu au în plan atacarea punctelor de control ucrainene.  De asemenea, el a menționat că observatorii OSCE nu au de ce să se sperie, pentru că acea coloană „nu este atât de mare, fiecare coloană de artilerie include camioane care transportă arme și soldați veniți să protejeze populația”. Potrivit, comandantului separatist, coloana de vehicule blindate a fost mutată din motive tactice.

Observatorii OSCE au mai raportat faptul că un număr de 32 de tancuri au trecut granița în cursul acestei săptămâni. Purtătorul de cuvânt al ATO( operațiunea antiteroristă a comandamentului ucrainean), Vladislav Seleznev, a declarat că în timpul nopții de sâmbătă spre duminică au avut loc 25 de atacuri asupra punctelor de control ucrainene, iar doi soldați au fost răniți în urma unui atac cu mortiere.

”Separatiștii organizează atacuri nocturne și duc un război de gherilă, atacând cu mortiere și arme de calibru mic punctele de control ucrainene”, spune purtătorul de cuvânt al ATO.

Situația rămâne tensionată și la aeroportul din Donețk, noaptea trecută au avut loc câteva schimburi de focuri între forțele ucrainene și insurgenți.

Situația devine din ce în ce mai ”fierbinte” în estul Ucrainei, iar izbucnirea conflictului este iminentă după denunțarea pactului de încetare a focului. Rusia continuă să sprijine separatiștii cu tehnică militară, armanent, soldați și alimente, fapt ce a fost raportat și de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*