Ultimele Știri

VIDEO: „Invazia islamică”, anunțată încă de la sfârșitul anului trecut

Previziunile fostului consilier al lui Putin, Andrey ILLARIONOV

Pe 27 noiembrie 2014, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune polonez TV Republika, Andrey Ilarionov, fost consilier pe probleme economice al președintelui rus Vladimir Putin (între anii 2000-2005), avertiza asupra producerii unei masive mișcări politice islamiste în scopul declanșării unei „primăveri islamice” care să destabilizeze statele occidentale.

Încă din anul 2005, acesta a demisionat din funcția de consilier și a devenit opozant al președintelui Putin. A declarat apoi în presa internațională că Rusia nu mai este țară democratică. Din anul 2006 a fost cooptat în think-tank-ul Cato Institute din Washington.

În interviul acordat pentru televiziunea din Polonia a refuzat să specifice dacă actuala criză a imigranților a fost provocată de Rusia, lăsând doar să se înțeleagă că o situație de acest gen ar fi în beneficiul ambițiilor lui Vladimir Putin de menținere a unei sfere de influență în Estul Europei: „Dar să spunem că vor fi anumite mișcări, anumite activități chiar în țările europene, atunci va fi greu să se acorde suficientă atenție Estului Europei”. Totuși, previziunile sale s-au adeverit:

Țările și națiunile europene nu ar trebui să fie surprinse, dacă, să spunem, la anul, în primăvară, apare o masivă mișcare politică islamistă, o primăvară islamică în Europa, care va destabiliza țările europene și va consuma energia și atenția liderilor europeni, în timp ce Putin va încerca să-și ducă la capăt proiectele sale neo-imperiale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*