Ultimele Știri

VIDEO: Inundaţii devastatoare în Japonia. Mii de oameni au primit ordin de evacuare

inundatii japonia

Peste 150.000 de persoane au primit ordin de evacuare în estul Japoniei din cauza unor inundaţii şi alunecări de teren, care au provocat dispariţia unei persoane, a informat media locală.

Un bărbat se afla în stare critică după ce a căzut într-un şanţ în oraşul Nikko, situat la 140 de kilometri nord de capitala Tokyo, a transmis radioteleviziunea NHK. Cantitatea totală de precipitaţii a depăşit 400 de litri pe metrul pătrat în oraş începând de luni, un nivel la care nu s-a mai ajuns timp de decenii, a transmis Agenţia de Meterorologie a Japoniei.

O femeie a dispărut după ce o ploaie torenţială a declanşat alunecări de teren în oraşul Kanuma, situat la 100 de kilometri nord de oraşul Tokyo, a mai transmis NHK.

Regiunea „se confruntă cu un pericol iminent”, a declarat joi dimineaţa Takuya Deshimaru, un reprezentant al Agenţiei de Meteorologie, făcând referire la prefecturile Ibaraki şi Tochigi.

Imagini difuzate la televizor au arătat cum un pod a fost luat de apele unui râu revărsat în oraşul de nord-est Minami Aizu, iar unele case au fost distruse în oraşul Kanuma.

Agenţia a emis avertizări meteorologice privind viitoare alunecări de teren şi revărsarea râurilor în estul şi nord-estul Japoniei, cu ploi abundente în regiune chiar şi după ce activitatea taifunului Etau a scăzut la nivel de depresiune extratropicală miercuri seara.

Cel de-al 18-lea taifun al acestui sezon a lovit centrul Japoniei miercuri, rănind 11 persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*