Ultimele Știri

VIDEO: Interpol l-a capturat pe fostul ministru de Finanțe al Ucrainei, Iuri Kolobov

iuri

Poliția spaniolă l-a arestat miercuri (4 martie) pe fostul ministru de Finanțe ucrainean Iuri Kolobov, dat în urmărire internațională din august 2014 pentru deturnare de fonduri și fraude financiare, a declarat un purtător de cuvânt din Garda Civilă.

Kolobov a fost arestat într-o casă din localitatea vacanță Altea, de pe coasta de est a Spaniei. Un videoclip lansat de Garda Civilă din Spania l-a prezentat pe Kolobov în cătușe, la scurt timp după arestarea sa în urma interogatoriului inițial la o secție de poliție locală.

Kolobov, un membru al guvernului condus de fostul președinte Viktor Ianukovici, a fost descoperit de către Garda Civilă în complexul de lux Altea Hills de pe coasta mediteraneană.

Interpol l-a pus pe Kolobov, Ianukovici și un alt fost membru al guvernului pe lista de infractori căutați sub mandat internațional la cererea Kievului.

Kolobov va fi adus în fața unui judecător de la Înalta Curte din Spania pentru interogatoriu și judecătorul va decide procedura de extrădare în Ucraina. Ministerul de Interne din Spania a refuzat sa comenteze cazul lui Kolobov.

Fostul președinte pro-rus Ianukovici trăiește în Rusia sub protecția Kremlinului, după răsturnarea regimului dictatorial de către activiștii Euromaidan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*