Ultimele Știri

VIDEO – Incidente violente: Poliția turcă a luat cu asalt sediul unei televiziuni, susținătoare a opoziției

turcia

Libertatea presei rămâne doar o expresie sub dictatura lui Recep Tayyip Erdogan. Cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, sediul televiziunii care susține opoziția a fost luată cu asalt de forțele speciale ale poliției turce. 

Descinderile sunt legate de un predicator islamic, Fethullah Gülen, aflat în exil în Statele Unite ale Americii.  Președintele Turciei a cerut în repetate rânduri extrădare lui Fethullah Gülen pe care îl consideră un susținător al terorismului. Acțiunile lui Erdogan la adresa trusturilor de presă nu este singulară. Mai mul jurnaliști care susțin opoziția au fost arestați și condamnați la închisoare.

Incidentul a avut loc în fața sediilor Kanalturk și Bugun TV de la Istanbul, imaginile fiind difuzate în direct pe site-ul Bugun TV. Susținătorii opoziției s-au mobilizat și au încercat să blocheze operațiune poliției turce. În cauză, au avut loc incidente violente între susținătorii opoziției și poliție. Un tun de apă a fost adus pe stradă pentru a ține departe susținătorii opoziției. Grupurile media sunt deținute de Koza Ipek Holding, care are legături cu predicatorul islamic Fethullah Gulen, care este un dușman politic al actualului președinte turc Erdogan.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*